RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні почнуть видавати свідоцтва про вакцинаці.: що потрібно знати

Громадяни України, що отримали другу дозу щеплення від коронавірусу, зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке може знадобиться для виїзду за кордон. Видавати документ будуть тільки в паперовій формі в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я

Про це йдеться у відповіді прес-служби Міністерства охорони здоров'я України на інформаційний запит видання "Обозреватель".

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, міжнародне свідоцтво про вакцинацію буде видаватися англійською або французькою мовою, додатково можливе використання української мови. При цьому прізвище та ім'я власника буде записуватися латиницею так само, як в закордонному паспорті або за правилами транслітерації.

Крім імені та прізвища, документ буде містити назву вакцини і дати, коли були зроблені щеплення.

"Форма свідоцтва передбачена чинними міжнародними медико-санітарними правилами, прийнятими 58-й Асамблеєю Всесвітньої організації охорони здоров'я 23 травня 2005 року та постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2011 № 893", - повідомили у відомстві.

Сертифікат повинен мати офіційний штамп установи охорони здоров'я, яким він виданий, і підпис лікаря.

"Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі відразу після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я, зокрема, у сімейного лікаря", - повідомили в міністерстві.

У МОЗ уточнили, що міжнародний сертифікат буде вважатися дійсним лише в тому випадку, якщо введена вакцина схвалена для екстреного застосування ВООЗ.

Як повідомляв "Апостроф", українці з 19 травня можуть отримати другу дозу вакцини виробництва AstraZeneca за умови, якщо їх прищепили першою дозою в період з 24 лютого по 10 березня.