Рома перед вильотом бачив віщий сон: опубліковані листи Софії Сапеги з мінської в'язниці КДБ

Сім'я дівчини Романа Протасевича, росіянки Софії Сапеги, затриманої після посадки літака Ryanair в Мінську, отримала перші листи від неї з СІЗО.

Їхні фрагменти опублікувала "Російська служба Бі-бі-сі".

В одному з листів Сапега зазначає, що "сьогодні третє число, день, коли я повинна була вранці захистити магістерську дисертацію, а ввечері відправитися з Ромою в ресторан, пити шампанське, їсти пасту, зустрічати літо, цілуватися і любити. Однак вийшло все трохи інакше", - пише Сапега.

"Я ніколи не вірила в віщі сни та інше. Але ... в ніч перед вильотом з Афін Ромі приснився сон, що ми приземляємося в Мінську. Він раніше говорив, що йому сняться віщі сни. Шкода тільки, що це був один з них. Прошу , не варто звинувачувати Рому в тому, що все так вийшло. Він оберігав і дбав про мене як умів. Це можна назвати любов'ю. Далі все буде розвиватися нелегко, але сподіваюся, пройде цей шлях достойно ", - написала дівчина.

Сапега також розповіла, що в СІЗО багато читає і займається спортом. Дівчина також пише, що перший раз за весь час перебування в СІЗО заплакала, коли отримала перші листи від рідних.

Софія Сапега знаходиться в СІЗО КДБ в Мінську, за рішенням суду її заарештовано на два місяці. Офіційно звинувачення їй не повідомлялося, за неофіційними даними, її підозрюють за статтями про організацію порушення громадського порядку і масових заворушень, а також розпалюванні соціальної ворожнечі.

Нагадаємо, Протасевича і Сапегу затримали після посадки в Мінську під вигаданим приводом замінування пасажирського лайнера Ryanair, що прямував рейсом Афіни - Вільнюс. Пізніше Лукашенко заявив, що Протасевичу може загрожувати страта.

3 червня Верховна Рада засудила інцидент з літаком Ryinair.

Читайте також матеріал "Апострофа": Лукашенко стоїть на колінах, він відрізав собі шлях на Захід - російський правозахисник.