RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Суд виніс вирок двом екс-беркутівцям: один до сих пір працює в поліції

14 червня двох колишніх беркутівнців Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня засудили до трьох років позбавлення волі. За даними слідства, чоловіки в листопаді 2013-го затримували активістів Майдану та складали на них адмінпротоколи.

Відповідне рішення ухвалив Шевченківський суд Києва, передає "Громадське".

Єкс-беркутівців визнали винними за ч. 2 ст. 365 ККУ про перевищення службових повноважень, вчинене групою осіб, що супроводжувалося насильством чи погрозою насильством. Чоловікам також заборонили на три роки обіймати будь-які посади у правоохоронних органах.

Зазначається, що суд звільнив обвинувачених від покарання за статтями про перешкоджання мирним зібранням та службове підроблення через сплив строку давності.

Прокурор Олег Багнюк зазначив, що просив для обвинувачених 6 років позбавлення волі, але суд частково не врахував їхню кваліфікацію про дії у складі організованої групи та виконання злочинного наказу.

Багнюк зазначив, що Ейсмонт до сьогодні працював у поліції, але звільнити його зможуть лише після того, як вирок набуде чинності — тобто після розгляду апеляції, якщо її подаватимуть.

Раніше адвокат родичів Небесної сотні Віталій Титич зазначав, що суди, які розглядають справи "беркутівців", підозрюваних у вбивствах на Майдані у лютому 2014 року, свідомо знищують можливість покарання винних осіб.