RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Відпрацювали перехід в контратаку: під Херсоном пройшли танкові навчання ЗСУ, фото і відео

Поки в Києві проходить XVII Міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та безпека - 2021", на якій представлено новітні зразки військової техніки, в Херсонській області танковий підрозділ з угруповання військ, підпорядкованого Командуванню об'єднаних сил ЗСУ, провів навчання в умовах, максимально наближених до бойових.

Про це Командування об'єднаних сил ЗС України повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Навчання у Херсонській області
1 / 1
Навчання у Херсонській області
1 / 1
Навчання у Херсонській області
1 / 1
Навчання у Херсонській області
1 / 1
Навчання у Херсонській області
1 / 1

За словами командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва, заходи пройшли за планом бойової підготовки. Танкісти відточували навички зі швидкісного водіння бронемашин та подолання різних перешкод.

За його словами, це стосувалося подолання умовних мінно-вибухових загороджень, а також мостів, ярів і різних перешкод природного ландшафту.

Генерал також розповів, що танкові екіпажі здійснювали пересування в колонах і розгортання в бойові порядки, відпрацьовуючи постановку димової завіси, вихід на вогневий рубіж і перехід в контратаку.

"Разом з тим, танкісти відпрацьовують питання маскування бойових машини для нанесення умовному противнику максимального ураження з близької відстані раптовим вогнем прямою наводкою, що створює переваги при веденні бою", - зазначив командувач.

Нагадаємо, в Росії "арктичний" танк протаранив світлофор.