RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Нафтобаза БРСМ загорілася, коли змішували бензин для підвищення октанового числа - екс-працівник бази

Пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта", яка забрала життя 6 осіб, сталася "під час змішування бензину" для штучного підвищення октанового числа.

Про це повідомив колишній співробітник нафтобази в сюжеті програми "Гроші" телеканалу 2+2, пише "Фокус".

"Поставили ємність з бензином 92-м - з 95-м розмішували і розірвався шланг по середині ємності. Артур (співробітник бази) коли побачив, що зверху поливає і шланг розірвало, побіг вимикати насос. При відключенні насоса відбулося розмикання контакту і загорілася ємність і вся нафтобаза!", - розповідає колишній співробітник нафтобази Андрій.

За словами чоловіка, який сам займався змішуванням бензинів - "все це робилося для штучного підвищення октанового числа бензину".

"Якщо ви наприклад купили 12 вагонів 92-го і 2 вагони 95-го і підвищили октанове число на 2-3 "одиниці" і на заправках його продавали як 95-й. А на кожному літрі заробити по 5-7 гривень, ви самі розумієте обсяги і доходи...", - каже Андрій.

Як говориться в матеріалі, колишній співробітник нафтобази у Василькові "не виключає, що до бензину А-92 могли додавати і інші складові".

"Він зазначив що з 15 вогнегасників під час пожежі справних було всього 3, рів з водою для гасіння пожеж був засипаний наполовину, а електронні прилади на нафтобазі були не призначені для роботи з вогненебезпечними продуктами", - пише видання.

Як повідомлялося раніше, пожежа на нафтобазі БРСМ під Васильковом в 2015 тривала 8 днів і забрала життя шістьох людей, з них четверо - пожежні, принаймні 18 осіб травмовано. У ДСНС пожежу назвали найскладнішою з 1960-х років. Причиною наслідків пожежі названо недотримання норм будівництва вибухонебезпечного об'єкту. Представники мережі БРСМ свою провину в катастрофі заперечують, а власник "БРСМ-Нафта" Андрій Біба після пожежі виїхав до Італії.