RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

​Відпочинок в будинку на колесах: у скільки в Україні обійдеться незвичайну подорож

Бажання українців подорожувати по віддалених куточках країни, досліджувати природу і цікаві місця часом наштовхується на обтяжливий пошук даху над головою. Однак вихід є - жити в комфортних умовах можна, якщо ви подорожуєте в будинку на колесах - трейлері або кампері.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Де взяти будинок на колесах

Наприклад, американці беруть в оренду будинок на колесах і їздять, куди їм заманеться. Кампери, автодачі, будинки на колесах або трейлери - популярний спосіб подорожей в США, Канаді і Європі. Слово "кампер" (англійською camper) походить від слова camp - табір.

Європейці та американці, навіть похилого віку, люблять подорожувати в камперах, роблячи зупинки на спеціально обладнаних стоянках для відпочинку і кемпінгах. Тому кампер - це, по суті авто, яке їздить від кемпінгу до кемпінгу.

Варто розуміти, що будинок на колесах - це обмежений простір руху всередині, це не великий готельний номер з окремим душем і санвузлом або кухнею. Тут все розміщено разом і компактно.

Які бувають будинки на колесах

Будинки на колесах діляться на кампери і каравани (причепи до авто).

Кампери (автобудинки) - це габаритні авто зі спальним місцем, міні-кухнею, де-не-де туалетом, душем і кондиціонером.

Каравани - це окремі від автомобіля причепи, які можуть мати ті ж зручності, що і кампер. Останні чіпляються до транспорту і живляться від нього електрикою. Для водіння невеликих камперів і причепів (до 750 кг загалом, включаючи вантаж), досить прав категорії B як для легкових автомобілів. Для великих (понад 750 кг), потрібні права категорії BE.

Плюси подорожі в кампері

Серед "плюсів" подорожей в будинку на колесах - можливість не бронювати житло, щоб зупинитися на нічліг, подорожі без обмежень часу і зупинки під відкритим небом.

Ціна питання

Мандрівнику потрібно лише потратитися на паливо, воду, їжу і технічне обслуговування транспортного засобу. Зазвичай орендовані будинки на колесах вже включають базові послуги: це повний бак пального, прибирання в салоні, очищення санвузла, набір посуду.

"Апостроф" вже розповідав, куди відправиться з Києва на вихідні, щоб погладити страуса, погодувати лева і покупатися в каньйоні.