RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У Чорному морі розпочалися військові навчання НАТО і України: фото

В акваторії Чорного моря почалася активна фаза багатонаціональних протимінних навчань Dive-2021, в яких беруть участь Військово-морські сили України, Грузії, Болгарії, Азербайджану, США та Румунії.

Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю командування ВМФ ЗСУ.

У навчаннях використовується новітнє водолазне спорядження країн-учасниць, спецтехніка пошуково-рятувального судна ВМФ України "Олександр Охрименко" та гідрографічного комплексу Румунських Морських Сил "Олександр Катанеан".

Відповідно до навчального плану військові відпрацьовують парне занурення на глибину понад 30 метрів в складі міжнародних груп, а також елементи надання медичної допомоги із залученням барокамер.

"Основні зусилля спрямовані на синхронізацію дій водолазів спільної багатонаціональної тактичної групи та ознайомлення зі специфікою водолазів різних країн з подальшою її реалізацією в ході вирішення спільних завдань", - сказав глава пошуково-рятувального відділу ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

Він зазначив, що далі завдання будуть ускладнюватися. Так, на учасників чекають відпрацювання підводного розмінування, підводних вибухових і протимінних робіт.

Раніше ми повідомляли, що українські моряки разом з грузинськими колегами з Берегової охорони та Департаменту прикордонної поліції Грузії провели навчання типу PASSEX.