RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Владі Зеленського заважає вулиця - заява Нацкорпусу

Затримання і обшуки членів Азовського руху, що відбулися вранці 5 серпня, викликані страхом влади Володимира Зеленського перед патріотами.

Про це йдеться у заяві "Нацкорпусу", оприлюдненій на офіційному сайті партії.

"Очевидно, що Зеленський боїться масових протестів, боїться патріотів, які не дадуть йому здати Україну. Азовський Рух восьмий рік стоїть в авангарді боротьби за нашу державу: як на передовій, так і в тилу, не даючи владі домовлятись з ворогами та здавати національні інтереси країни", - сказано у тексті заяви.

"Нацкорпус" наголошує, що усі затримані - ветерани російсько-української війни та громадські активісти. Зокрема - автор відомого на весь світ слогану "Путін - х...о" Сергій Величко "Чілі".

Висловився щодо обшуків і лідер Азовського руху Андрій Білецький. У своєму відео він розповів, хто стоїть за справою і чому політик вважає її замовною.

"У Харкові зараз відбувається початок спроби зачистки патріотичного, активного, ветеранського середовища владою Зеленського. Відбувається приблизно те ж саме, що відбувалося у 2011 році на початках влади Януковича, коли він пробував позбавитися націоналістів, футбольних фанатів і так далі - теж достатньо масовими посадками. Як це все закінчилось для Януковича, яку роль відіграли у всьому цьому патріоти, націоналісти і футбольні фанати, я думаю всі ми знаємо", - сказав Білецький.

Також представники "Нацкорпусу" оголосили максимальну мобілізацію та закликали підтримати патріотів у суді, який 6 серпня обиратиме їм міру запобіжного заходу.

Засідання призначене у Шевченківському районному суді Києва (Дегтярівська, 31а) о 12.00.

Як повідомлялося, 5 серпня у Харкові правоохоронці провели обшуки та затримання у справі про створення злочинної групи та вимагання. Серед затриманих - ветерани війни, зокрема полку "Азов".