RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

РФ стягує війська до кордону з Україною під виглядом навчань: військовий експерт вказав на важливу деталь

Росія продовжує розгортати угруповання військ на території Білорусі під прикриттям військових навчань "Захід-+2021", які пройдуть з 10 по 16 вересня. Російські військові помічені на стратегічній рокаді - на трасі Гомель-Брест (М-10), яка простягнулася вздовж кордону з Україною.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook військовий експерт Костянтин Машовець.

За його даними, біля українського кордону вже знаходиться мінімум 5-й батальйонних тактичних груп, зі складу 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії, 4-ї гвардійської Кантемировської танкової дивізії 1-ї танкової армії ЗВО. Також не менш 4-х БТГ знаходяться на стадії перекидання або підготовці до неї, зокрема зі складу 20-ї ОА і ВДВ.

"Думаю, в "останній момент" до процесу розгортання угруповання ЗС РФ на території Білорусі підключаться і ВКС скрепанутих ... Найцікавіше в тому, що російські військові помічені на стратегічній рокаді (траса Гомель-Брест, вона ж М-10), яка простяглася вздовж українського кордону", - написав Машовець.

Він зазначив, що перегрупування і зосередження військ почалися раніше навчань "Захід-2021" на майже півтора місяці, що досить рано.

"Мені якось важко повірити в те, що оркам потрібно було майже півтора місяця "по-місця", що б підготуватися до "виключно оборонним навчань"... на кой ляд тягнути весь цей металобрухт і тушки свого орко-воїнства на місце настільки завчасно ....?", - додав експерт.

Він порадив українським військовим, паралельно з підготовкою "Об'єднаних зусиль - 2021", зробити "пару хитрих рухів" у відповідь.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко назвав Україну новою загрозою для Білорусі. Найбільше проблем він бачить в діях НАТО на західному напрямку.