RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Профспілка працівників ОПК закликала президента припинити тиск "Укроборонпрому" на колектив НАРП - документ

У Профспілці працівників оборонної промисловості закликали Президента України Володимира Зеленського припинити тиск державного концерну "Укроборонпром" на трудовий колектив Миколаївського авіаремонтного підприємства (МАРП).

Про це йдеться у відкритому зверненні глави Профспілки Олександра Черниша до Зеленського, пишуть "Українські новини".

"Трудовий колектив обурений спробами держконцерну нав'язати заводу керівника, якого звинувачують у кримінальному провадженні за статтею "шахрайство". Людей обурює тиск "Укроборонпрому" на чинного директора Віктора Кирницького і на колектив, який його підтримує", - йдеться в листі профспілки.

У Профспілці заявили про підтримку вимог трудового колективу про неприпустимість тиску на підприємство.

"Завод - один з небагатьох успішних в "Укроборонпромі". Там регулярно виплачується зарплата і сплачуються всі податки", - уточнюється в листі.

Голова Профспілки працівників оборонної промисловості підкреслив, що звернення до президента з приводу ситуації на МАРП є повторним. Перше - відправили 6 серпня і на нього люди не отримали відповіді, якщо в якості такої не брати до уваги чергову перевірку з "Укроборонпрому". На думку Олександра Черниша, такі дії можна розцінювати як тиск на колектив з боку держави.

"Ми стурбовані тим, що ситуація виходить з-під контролю, виникає напруга в колективі, а також - між адміністрацією підприємства і ДК "Укроборонпром", - підкреслив він.

У Профспілці закликали Зеленського сприяти вирішенню конфліктної ситуації на заводі і не підштовхувати людей до протестів.

"Працівники висловлюють підтримку чинному директору заводу. Якщо їх вимоги не будуть задоволені, вони планують і надалі організовувати акти громадянського протесту", - заявив лідер Профспілки працівників ОПК.