RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Кампанія навколо пам'ятника "Захисник" спрямована проти Небитова і деморалізує поліцейських - ЗМІ

Інформаційні вкиди і атаки в зв'язку з відкриттям пам'ятника поліцейським "Захисник" напередодні 30-річчя Незалежності України - це частина кампанії з дискредитації глави Нацполіціі Київської області Андрія Небитова, який демонструє високі показники роботи, і з деморалізації особового складу НПУ.

Про це йдеться в статті "Іміджеві війни" або чому активісти ополчилися проти Небитова і пам'ятника поліцейським" на KP.UA.

"Пам'ятник став символом патріотизму і самовідданості, незламності - для поліцейських і захищеності - для громадян. Але пам'ятник, а з ним, звичайно, і НПУ і Небитова почали висміювати і ганити, давши волю уяві і намагаючись підняти бурю "всенародного праведного гніву": в мережі піднялася хвиля обурення, мовляв, пам'ятник занадто схожий на Небитова - це пам'ятник самому собі... Але ж роботу Небитова можна оцінити на дуже високий бал", - йдеться в публікації.

Автор зазначає, що згідно з його оцінками, дана ситуація - цілеспрямована кампанія проти Андрія Небитова.

"Маячня абсолютна, яка цілеспрямовано розганяється з різних джерел. Одні з них явно пов'язані з РФ. Інші ресурси, що розганяли інформацію, близькі до Банкової. Ця атака на Небитова, по суті, стає атакою проти України і української поліції. Бо це дискредитує всю поліцію", - зазначає він

На підтвердження цих слів наводиться і позиція скульптора, який створював пам'ятник, - Данила Ровенчика.

"Мене ніхто не просив робити пам'ятник схожим на когось. Я і Андрія Анатолійовича бачив один раз. Цей пам'ятник відображає типові риси поліцейського. Існує типаж поліцейського. Поставте 10 осіб і серед них одного опера або дільничного, наприклад - його можна визначити за особливостями в рисах обличчя, манерою поведінки, погляду, що вивчає", - зазначає автор скульптури.

Автор публікації підкреслив: "Дана історія - хороша ілюстрація того, як благі починання в Україні люблять розносити в пух і прах. На жаль подібна доля спіткає більшість ініціатив, які стають лише інфоприводом у війні протиборчих сил. Але які можуть бути претензії до роботи правоохоронців, коли суспільство, йдучи на поводу у професійних провокаторів, саме ставить палки в колеса? Так що, схема звична: все нам не годяще, - залишилося знайти винуватців", - підсумував він.