Microsoft дозволила установку Windows 11 на старі комп'ютери: як це зробити

У корпорації Microsoft заявили, що не стануть перешкоджати встановленню Windows 11 на старі комп'ютери. Оновити ОС можна буде вручну, але на свій страх і ризик.

Про це повідомляє The Verge.

У компанії зазначили, що раніше опубліковані системні вимоги для Windows 11 з більш сучасними процесорами (Intel Core 8-го покоління і новіше) залишаються офіційно рекомендованими та стосуються процесу оновлення з Windows 10 до Windows 11 через Windows Update.

При цьому власники старої техніки зможуть самостійно завантажити ISO-файл з Windows 11 і встановити операційну систему вручну. Microsoft пояснює, що таке рішення, зокрема, призначене для компаній, які хочуть протестувати Windows 11.

Водночас розробник не гарантує сумісність драйверів і загальну надійність системи, тому користувачі старих ПК зможуть оновити ОС лише на свій страх і ризик. У компанії підкреслили, що в деяких випадках системи можуть не мати права на отримання оновлень Windows, навіть тих, які пов'язані з безпекою.

Щоб встановити Windows 11 вручну, необхідно мати систему з 2-ядерним 64-розрядним процесором, що працює на частоті 1 ГГц, 4 ГБ оперативної пам'яті та накопичувачем місткістю 64 ГБ.

З'ясувати можливість офіційної установки Windows 11 рекомендується за допомогою нової версії утиліти для перевірки стану ПК, яку можна завантажити за посиланням

Раніше ми писали, що в Microsoft Store для наступного покоління операційної системи Windows 11 з'явилися корисні додатки, яких раніше не було, а це збільшило популярність магазину.