RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Горіховий Спас 2021: два потужних змови на удачу і благополучний рік

29 серпня всі православні християни святкують Горіховий Спас . Цей православне свято знаменує собою завершення суворого двотижневого Успенського посту. Наші предки проводили в цей день безліч обрядів, пов'язаних із залученням удачі і благополуччя. Вони вважали, що кінець Успенського посту переповнений енергетикою процвітання і матеріального благополуччя. Багато хто і до цього дня вірить в ритуали наших предків.

У зв'язку з цим портал "Апостроф" знайшов для вас два основних обряди на удачу і благополучний рік, які зустрічалися у слов'янських народів найбільш часто.

"Сім горіхів" на удачу

Горіховий Спас неспроста отримав свою назву. Найчастіше, саме в цей час встигає урожай лісових горіхів. У зв'язку з цим наші предки, та й багато сучасники теж, традиційно відправляються на Горіховий Спас в ліс, щоб зібрати його дари. Вважається, що чим більше горіхів збереш, тим більше благополучним буде весь наступний рік.

З зібраними горіхами пов'язаний один традиційний обряд. Для нього вам знадобитися пожертвувати сім лісових горіхів. При цьому варто врахувати, що цей обряд потрібно проводити вранці, як тільки ви прокинулися.

Потрібно влаштується біля відчиненого вікна або вийти на вулицю взагалі. Візьміть заздалегідь підготовлені горіхи, зімкніть руки, закрийте очі і уявіть собі свою мету в найдрібніших подробицях. Ви повинні обдумати і представити кожну деталь. Після цього розгорніть у себе на колінах чисту білу тканину і опускайте на не по одному горішку. При цьому потрібно вимовляти слова змови:

"Мати-Земля вас народила, червоно Сонце зігрівало, вітри буйні стороною обходили, дощі чисті силою наповнювали. Як урожай в моїх руках лежить, так і удача та сила до мене приходить! По слову моєму, у справі моєму, нехай буде так!" .

Коли скажете текст змови до самого кінця, горіхи потрібно буде зав'язати у вузлик і носити з собою до тих пір, поки бажане не збудеться.

Обряд на благополучний рік

Ще один прекрасно підходить в якості змови на благополучний рік. За допомогою нього наші предки наповнювали свої домашні осередки позитивною енергетикою.

Для здійснення цього обряду вам потрібно буде вийти з дому. Найкраще, якщо ви підете в сторону лісу і будете при цьому уникати чужих людей.

Коли ви залишитеся наодинці - як слід розпаліть багаття. Паралельно з цим потрібно буде уважно дивитися на полум'я і думати про те, як ви б хотіли прожити наступний рік.

Коли ви представите всі в найдрібніших деталях, потрібно буде промовити своє бажання вголос, а потім вимовити такі слова:

"Вогонь-батько, молодший брат Сонця червоного! Як ти сліду не залишив від гілок, так і перепони на моєму шляху пожгі, розмітити, зі світу білого зживаючи! Слово моє міцно, справа моє праведно, як сказано, так і здійсниться!".

Після цього потрібно буде дочекатися, коли багаття повністю догорить, після чого зібрати в глиняний горщик кілька вугілля. Біля вогнища потрібно обов'язково залишити мед. При цьому він повинен бути відкритим, але не вилитим на землю. Горщик з вугіллям поставте в затишному місці в вашому домі і не чіпайте до наступного Горіхового Спаса.

Раніше ми вже повідомляли про те, що категорично не можна робити на Горіховий Спас: заборони і прикмети.