RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як правильно організувати вдома місце для уроків: поради медиків

З 1 вересня, незважаючи на епідемію коронавірусу, діти підуть в школи. Щоб навчання не пошкодило здоров'ю дитини, необхідно, зокрема, правильно організувати вдома його навчальне місце.

МОЗ України дав декілька важливих порад батькам.

Як підготувати дитину до школи: поради психолога Світлани Ройз

Медики назвали три ключові пункти при організації робочого місця дитини:

  • Стіл або парта мають бути добре освітлені. Днем бажано, щоб це було природне освітлення. У темну пору потрібно для освітлення вибирати настільну лампу на гнучкій ніжці. Її краще ставити зліва, якщо учень правша, і справа - якщо дитина пише лівою рукою. При недостатній кількості світла у дитини погіршується сприйняття інформації, через що при читанні здатність до запам'ятовування погіршується.

Читайте також: Ситуація напружена як серед вчителів, так і батьків - експерт про навчання з 1 вересня

  • Щоб у дитини була правильна постава, потрібні стілець або крісло, які відповідають його росту. Найкращий варіант - моделі-трансформери. Правильно, коли дитина сидить глибоко на стільці і спирається на його спинку попереково-крижовою частиною тіла, тримає рівно корпус і голову, яку злегка нахиляє вперед, ноги зігнуті в колінах під прямим кутом, стопи спираються на підлогу, а передпліччя вільно лежать на столі. Правильні поза і освітлення дозволяють зменшити навантаження на зір.
  • При роботі за комп'ютером клавіатура і мишка мають бути на рівні ліктя, зап'ястя повинні бути розташовані прямо, щоб уникнути набрякання м'язів. Монітор має бути розташований навпроти обличчя на відстані витягнутої руки.

Також важливо чергувати діяльність дитини. Для зниження стомлюваності медики радять кожні 15 хвилин проводити прості вправи.

Читайте також матеріал на "Апострофі" - Карантин в українських школах: вимоги до вчителів, учнів та батьків в 2021/2022 навчальному році.