RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Карантин у київських школах: повний список вимог і заборон в новому навчальному році

З 1 вересня кожен навчальний заклад України буде працювати в штатному режимі, але з дотриманням вимог в рамках адаптивного карантину.

Про це повідомила в ході засідання колегії КМДА директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

При цьому вона додала, що в кожному навчальному закладі допускається ведення навчального процесу як в очному так і в дистанційному форматі. Інакше кажучи, навчальний процес буде "змішаним". Це буде залежати від ситуації.

"У разі встановлення" жовтого "або" помаранчевого "рівнів епідемічної небезпеки установи будуть організовувати освітній процес в" змішаному "форматі: як дистанційно, так і очно в навчальному закладі з дотриманням всіх протиепідемічних вимог, але виключно за умови вакцинації 80% і більше працівників закладу освіти", - пояснила Олена Фіданян.

Так само вона підкреслила, що в разі оголошення так званої "червоної" зони санітарно-епідеміологічної безпеки кожен навчальний заклад буде зобов'язаний перейти на дистанційну форму навчального процесу. Причому це жодним чином не буде залежати від форми власності закладу.

У зв'язку з цим Департамент освіти і науки оновив рамкові пропозиції для навчальних закладів:

Також в Департаменті підготували документ з деякими рекомендаціями щодо роботи навчальних закладів в новому навчальному році:

При цьому всім працівникам сфери освіти пропонується розробляти можливі нові освітні програми, в яких будуть враховані карантинні обмеження.

Раніше ми також повідомляли про те, що чекає на українських школярів та студентів в новому навчальному році: всі подробиці.