RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зеленський згадав дитинство і приніс українцям радісну футбольну звістку

Україна вперше в історії учнівського спорту здобула право приймати Чемпіонат світу з футболу серед школярів та Всесвітню зимову Гімназіаду – 2023.

Про це президент Володимир Зеленський повідомляє у своєму Telegram-каналі.

Глава держави переконаний, що Україна проведе їх на найвищому рівні.

Він згадав дитинство свого покоління, коли більшість українців не уявляли свій вільний час без футбольного м’яча, хокейної ключки чи велосипеда.

"У нас було стільки енергії, що її вистачало на все й одразу. Стільки ж енергії і в сьогоднішніх дітей, але про них часто говорять: "залипають у гаджетах і комп'ютерах, існувати без них не можуть", - пише президент.

За його словами, частково це правда. Саме тому він хоче, щоб для спорту в їхньому житті було більше місця.

"Я не кажу про те, що кожен має стати професійним спортсменом. Ні. Просто кожна сучасна дитина має бути зі спортом на "ти". Розуміти, що одні його види вчать грати в команді, інші – сподіватися лише на себе. Спорт вчить перемагати, вчить, врешті-решт, гідно сприймати поразки та ставати після них сильнішими. Не дарма одним із моїх пріоритетів є розбудова спортивної інфраструктури – майданчиків, стадіонів, басейнів – та підтримка й розвиток спортивних секцій у навчальних закладах. Ми це робимо. І це помічають!" – додав Зеленський.

Нагадаємо, що "Апостроф" писав: Зеленський яскраво відреагував на історичну перемогу збірної України.