RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Відомий меценат заявив про спроби Гео Лероса залучити його в кампанію з очорнення влади - ЗМІ

Відомий меценат і колекціонер скульптури і живопису Ігор Воронов "відмовив народному депутату Гео Леросу у відповідь на пропозицію взяти участь в кампанії по дискредитації влади". Факт такої пропозиції з боку Лероса він готовий підтвердити правоохоронним органам.

Про це сам Воронов заявив в інтерв'ю "КП в Україні", пише УНІАН.

За словами мецената, спроба його залучення в політику з боку Лероса була зроблена при виборі локації для створення музею сучасного мистецтва.

"Років зо два тому на мене вийшов один хлопець, який при Офісі президента був радником, має статус депутата - Гео Лерос такий. Ми навіть з цим Гео проїхали, подивилися кілька майданчиків. Хоча, за моєю оцінкою, єдиний майданчик, де можна зробити такий музей, знаходиться на Мистецькому Арсеналі. Потім з Гео трапилася дивна трансформація, він почав грати в дуже нечесну політику, у нього пішли фантазійні речі, які я коментувати навіть не хочу. На цьому все і закінчилося. З радників він пішов", - розповів Воронов.

Після першої зустрічі у Воронова з Леросом відбулося ще кілька зустрічей, за його висловом, "досить дивних", під час яких мова про музей вже не йшла.

"Гео просив у мене"дати грошей на політику". Я розумів, що мова йде саме про дискредитацію і очорнення влади. Причому, про абсолютно притягнуту за вуха і придуману дискредитацію", - розповів Воронов і підтвердив, що мова йшла про кампанію проти діючої влади.

Колекціонер заявив, що "готовий підтвердити це правоохоронним органам, якщо буде потрібно". Спілкування з Леросом, за його словами, він припинив.

Раніше було опубліковано відео за участю Гео Лероса, на якому він обговорював свою участь в кампанії з дискредитації депутата Київради. Як випливає з відео, за свої послуги Лерос просив $10 тис.