RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Вбивства на Майдані: затриманий екс-співробітник МВС, який брав у них участь

В Україні затримали колишнього працівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС в Києві, який під час Революції Гідності організував теракт і вбивство мітингувальників.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"У лютому 2014 року підозрюваний, виконуючи явно злочинний наказ керівництва ГУМВС України в м. Києві та перевищуючи повноваження ... організував терористичний акт і вбивство мітингувальників ... В результаті таких дій підозрюваного заподіяні тяжкі наслідки, зокрема у вигляді вбивства 3 чоловік, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень 14 особам і тілесних ушкоджень середньої тяжкості 59 особам", - йдеться в повідомленні.

В ОГ не назвали імені підозрюваного, але "Українська правда", посилаючись на власні джерела, пише , що це - Юрій Спаських, який після повідомлення йому про підозру на початку вересня, зник і був оголошений в розшук.

Спаських інкримінують:

  • організацію на виконання явно злочинного наказу терористичного акту;
  • незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів;
  • умисних вбивств і закінчених замахів на вбивства;
  • заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень;
  • перевищення влади і службових повноважень співробітником правоохоронного органу.

Він став широко відомий в 2015 році, коли був засуджений Хімкінським міським судом Москви на 3,5 року за спробу викрадення екс-заступника глави Адміністрації президента України Андрія Портнова. На суді він повністю визнав свою провину. Після відбуття покарання в РФ Спаських повернувся в Україну, де був затриманий Генпрокуратурою у справі Майдану. Суд в якості запобіжного заходу для нього вибрав нічний домашній арешт.

Читайте також матеріал "Апострофа": Ми втратили дуже багато доказів у справах Майдану - адвокат Олексій Баганець.