RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Скандал під Києвом: під вікнами мешканців сіл хочуть розмістити крематорій і мегакладовище

У Бориспільському районі Київської області хочуть побудувати крематорій і кладовище на 1 млн поховань для обслуговування потреб Києва.

Про це повідомляє громадський діяч і журналіст Олександр Карасевич на своїй сторінці в Facebook.

Жителі сіл Мартусівка і Ревне ризикують отримати величезний цвинтар майже на 250 Га і крематорій, що буде цілодобово працювати зовсім поруч із будинками.

Бориспільська районна рада схвалила рішення про створення кладовища на території двох сіл - територіально воно буде навіть більше згаданої Мартусівки.

План кладовищаФото: Олександр Карасевич

Олександр Карасевич стверджує, що таке рішення призведе до багатьох негативних наслідків. Серед них журналіст виділяє погіршення транспортної логістики, адже траса стане ще більш навантаженою, закриття кладовищ в довколишніх селах, через що мешканцям доведеться ховати близьких на новому кладовищі за київськими розцінками.

Кладовище на картіФото: Олександр Карасевич

Крім усього іншого, громадський діяч підкреслює, що споглядання постійних похоронних процесій, крематорію і безлічі надгробних пам'ятників буде негативно впливати на місцевих жителів.

Більш того, ціна на нерухомість, розташовану неподалік від нових споруд, значно впаде.

У коментарях до посту одні люди обурюються діями влади і згадують інші проблеми сіл Бориспільського району, інші співчувають місцевим.

Раніше ми також писали про трагедію, що сталася в Борисполі.