RU  UA  EN

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 червня

3 червня

Всі новини

Померла найнижча мама в Україні: подробиці

Стало відомо про кончину Марії Українець - найбільш "маленької" мами в Україні. Вона важила всього лише 26 кг при зрості 96 см.

Про це повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook керівниця благодійного фонду "Здійснити мрію" Уляна Флишко.

Марії було 36 років. Ще в підлітковому віці вона перестала рости, після чого їй поставили діагноз "карликовість". Попри все, 10 років тому вона народила здорову дочку зростом 46 см і вагою майже 3 кг. Назвали дівчинку Веронікою.

Батька Вероніки звали Олег. Він був звичайним чоловіком зростом 187 см. Завжди допомагав Марії по господарству. Їхній шлюб був щасливим. На жаль, трьома роками раніше Олега не стало. Його до смерті побили на вулиці.

Після цієї трагедії піклуватися про Марію і Вероніку почав її брат Володимир.

Незабаром в житті найбільш низькорослої української мами, яке і без того було досить важким, трапилася ще одна напасть. Їй поставили онкологічний діагноз приблизно пів року тому.

Вона боролася з хворобою і навіть перенесла важку операцію, проте рак, на жаль, виявився сильнішим.

Повідомляється, що незадовго до своєї кончини Марія сильно схудла. Через свою недугу і сильні болі вона харчувалася практично однією лише водою.

"Марії Українець більше з нами немає ... Боже, прийми її душу до себе", - написала Уляна Флишко.

Раніше ми також повідомляли про те, що загинув 16-річний член збірної України.