RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Уже п'ятий день без тепла: в Херсоні в обллікарні без попередження відключили газ

У Херсонській обласній клінічній лікарні немає газу з 2 жовтня. З цієї причини пацієнти залишилися без гарячої води і обігріву.

Про це в Facebook написав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

За його інформацією, відключення відбулося без офіційного попередження про намір змінити умови договору поставки природного газу.

"ТОВ УКР ГАЗ РЕСУРС почав газову блокаду бюджетних установ. На Херсонщині першою відчула удар КНП Херсонська обласна клінічна лікарня ХОР. З 2 жовтня стратегічний заклад відключено від газопостачання, в результаті - без гарячої води і обігріву приміщень залишилися хворі, породіллі та породіллі, новонароджені діти", - йдеться в повідомленні.

Аргументом для припинення поставок газу чиновник називає "розірвання договору у зв'язку з особливими економічними обставинами в частині зростання ціни на природний газ".

Самойленко уточнив, що в лікарні не отримували ніяких попереджень, які повинні бути отримані не пізніше ніж за 30 днів до запланованого вступу в силу таких змін.

Чиновник звернув увагу на той факт, що згідно з українськими законами забороняється відключення газу навіть боржникам - бюджетним закладам освіти та медицини, а у лікарні, з його слів, боргів немає.

Тим часом директор лікарні Віктор Короленко вже направив листи в прокуратуру, СБУ і поліцію.

У терміновому порядку почалися відкриті торги на закупівлю природного газу, але ця процедура займе як мінімум 30 календарних днів.

"Але вже зараз відомо, що ніякі газові компанії не погоджуються на зафіксовану Меморандумом ціну в розмірі 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ. Постачальники просто не виходять на тендер, якщо вартість 1 куб. м нижче 35 грн", - йдеться в повідомленні.

Голова облради також звернувся до президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів.

Нагадаємо, що українців налякали раптовими відключеннями електрики.