RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Окупанти в Сімферополі затримали десятки кримських татар: всі подробиці

У Криму поліція затримала півтора десятка кримських татар, які прийшли до будівлі суду підтримати співвітчизників - 11 жовтень мали розглянути апеляційні скарги на вирок у справі "Червоногвардійської групи Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляють "Грати".

3 листопада 2020 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Рустема Емірусеінова до 17 років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у створенні терористичного осередку. Арсена Абхаірова суд приговорив до 13 років, а Ескендера Абдулганієва до 12 років за участь в осередку.

Грошей не дали, відповідальних немає: в Кабміні придумали новий план деокупації Криму

Традиційно перед засіданням підтримати співвітчизників до будівлі суду зібралися сьогодні понад сто кримських татар.

Майже відразу, до суду під'їхало два порожніх рейсові автобуси і підійшли десятки поліцейських. Жінок вони оточили, але затримувати не стали. А чоловіків по одному проводили в автобус. Всього поліцейські затримали 15 осіб. Їх доставили в Центральний райвідділ.

В цей час до будівлі поліції теж стали збиратися кримські татари, щоб стежити за тим, що відбувається і підтримати затриманих. Їх зібралося близько 50. Поліція затримала ще п'ятьох біля райвідділу поліції.

З райвідділу під зобов'язання про явку випустили п'ятьох найстарших кримських татар. На них склали адмінпротоколи про порушення громадського порядку при масовому одночасного перебування громадян в громадських місцях. Розгляд їх протоколів в суді заплановано на 12 жовтня.

Уже о півночі поліцейські сказали адвокатам, що відпустять всіх, крім координатора "Кримської солідарності" Ділявера Меметова і активіста Решата Параламова. Їх з райвідділу відвезли в ізолятор на вулиці Павленко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, в яких умовах утримують кримського татарина Раифа Февзіева в Сімферопольському СІЗО в включеному Криму.

Також ми повідомляли, що в Криму окупанти, в черговий раз, провели масштабні обшуки і представників кримсько-татарського народу.