Серіал "Гра в кальмара" викликав хвилю жорстокості у школярів: імітують вбивство, б'ючи тих, хто програв

В усьому світі, зокрема в Великобританії і Бельгії, стурбовані тим, що учні шкіл почали повторювати криваві сцени з відомого корейського серіалу "Гра в кальмара", а батьки просять заборонити дане шоу.

Про це повідомляє Daily Star.

Відзначається, що в деяких британських школах учні стали створювати власні версії серіалу дитячих майданчиках. Це призвело до того, що серед школярів нерідко виникають конфлікти.

Учні просять у педагогів дозволу "взяти участь в конкурсах" як в серіалі, проте вчителі стурбовані самим форматом цих "конкурсів". Так, у фільмі на тих, хто програв, чекає кара в вигляді побиття, а потім - страшної смерті.

Щось подібне відбувається і в Бельгії, у зв'язку з чим один з навчальних закладів на своїй сторінці в Facebook закликав батьків обмежити перегляд дітьми південнокорейського серіалу. З'ясувалося, що учні програють сцени з шоу на перервах і б'ють тих, хто програв в них.

Нагадаємо, в минулому місяці на Netflix вийшов корейський серіал "Гра в кальмара", який швидко завоював популярність завдяки захоплюючому сценарієм в жанрі пригодницького бойовика.

Однак через помилки авторів проекту, в Netflix прийняли рішення відредагувати одну зі сцен серіалу - рейтинги шоу зіграли злий жарт з жінкою, чий справжній номер телефону показали в одному з епізодів.

Також "Апостроф" повідомляв, що популярність серіалу Netflix "Гра в кальмара" зіграла на руку виробникові спортивного взуття Vans - шанувальники шоу розкупили білі сліпони, які носили учасники гри на виживання.