RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Відновлять в найкоротші терміни: військовий корабель, що зазнав лиха, прибув до Одеси

Корабель Військово-морських сил України ВМС U-811 "Балта", який потерпав від аварії в акваторії Чорного моря , повернувся в пункт свого постійного призначення - Одесу.

Про це повідомляє в Facebook прес-служба ВМС.

Відзначається, що незважаючи на штормові умови, завдяки вмілим та оперативним діям екіпажу наслідки аварійної ситуації вдалося локалізувати і не допустити подальше затоплення відсіків корабля. Професійна підготовка особового складу зіграла головну роль в боротьбі за збереження і живучість корабля, адже військові моряки повинні бути готові до будь-яких позаштатних ситуацій в море і вміло реагувати на них.

Крім того, важливим фактором, який також дозволив утримати корабель на плаву, став недавно проведений ремонт - він був реалізований на судні вперше за останні 30 років. Також не залишилися не поміченими професійні дії морської авіації, яка здійснювала транспортування аварійно-рятувального майна та евакуацію особового складу.

"Корабель буде відновлений в короткі терміни, після чого він продовжить виконувати завдання за призначенням у складі ВМС України", - зазначають в прес-службі.

Раніше "Апостроф" повідомляв з посиланням на Генштаб ЗСУ про подробиці і причини аварії корабля Військово-морських сил України "Балта" в акваторії Чорного моря.