RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У систему накопичувальних пенсій запишуть автоматично: як діє світова практика

У Міністерстві соціальної політики України виступили з новою пропозицією щодо сплати внесків до накопичувальної пенсійної системи.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, Мінсоцполітики пропонує з урахуванням кращих світових практик підвищення охоплення працюючих системою пенсійних накопичень, проводити кожні два роки повторний автозапис учасників, які раніше відмовились від сплати внесків за власний рахунок. Право відмовитись за ними зберігається.

Будь-який громадянин фактично одразу отримає 100-відсоткову дохідність на кожен свій внесок за рахунок співфінансування від держави додатково до дохідності від інвестування.

Таким чином, як зазначили в Мінсоцполітики, не відбуватиметься примусу громадян до сплати накопичувальних внесків за власний рахунок, але натомість будуть ефективні стимули до добровільної участі людей у сплаті внесків до системи та гнучкі умови розвитку системи в подальшому.

Відзначається, що право вибору сприятиме формуванню активної позиції людей щодо пенсійних накопичень, стимулюватиме свідомий вибір пенсійного провайдера, що позитивно вплине на розвиток конкуренції у сфері накопичувального пенсійного забезпечення.

Крім того, очікується, що право вибору знизить ризики монополізації, позитивно вплине на розвиток недержавного пенсійного забезпечення, детінізацію зайнятості і зарплат, підвищення фінансової грамотності.

Нарешті, право вибору, як зазначають у відомстві, означатиме підвищення довіри до фінансових установ та підвищення добробуту населення в цілому, особливо у пенсійному віці.

Раніше ми писали, що в Україні з'явиться п'ятирівнева пенсійна система.