RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Чи усунуть невакцинованих вчителів від роботи з 8 листопада: МОЗ дало пояснення

Згідно з постановою Кабінету міністрів, в Україні з 8 листопада почнуть усувати від роботи представників низки професій, в тому числі педагогів, в разі відсутності у них сертифіката про вакцинацію.

Цю інформацію підтвердив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ТСН.Тиждень.

“Так, згідно з чинним законодавством їх буде відсторонено. Для цього керівник, директор освітньої установи робить внутрішній наказ, яким усуваються на період карантину люди, які не мають принаймні одного щеплення проти коронавірусної хвороби. Це все у рамках чинного законодавства”, – заявив чиновник.

За його словами, лікарні та реанімації наповнені нещепленими людьми у той час, як держава має можливості вакцинувати всіх, хто потребує, щоб захистити їхнє життя.

“Тому я закликаю вакцинуватися, не слухати фейків, не довіряти постам у соцмережах. І, повірте, змова є не у виробників кисню, а у тих, хто поширює недостовірну інформацію про вакцини”, – сказав голова МОЗ.

Нагадаємо, вчительку Варашського ліцею №1 у Рівненській області Жанну Тетенєву буде усунуто від роботи через відмову від вакцинації проти COVID-19. Раніше її штрафували на 17 тисяч гривень за відмову носити маску у навчальному закладі. Але апеляційний суд скасував таке рішення.