RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Карабахський сценарій" на Донбасі: чи можуть ЗСУ за місяць відбити окуповані території

Сучасні ударні безпілотники типу "Байрактарів" могли б допомогти ЗСУ провести "бліцкриг" і повернути окуповані Росією території Донбасу.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, пише "Сьогодні".

Він наголосив, що ЗСУ необхідно не просто нарощувати кількість "Байрактарів" та зберігати їх на складах, а й активно використовувати на Донбасі. Однак для цього має бути наказ головнокомандувача.

"Мало просто мати в наявності ефективну сучасну зброю, необхідно її використовувати за прямим призначенням. Але для цього потрібна політична воля президента. Головнокомандувач має віддати відповідний наказ. У нас щодня на Донбасі гинуть солдати, на озброєнні у яких, як правило, лише автомати", - зазначив Жданов.

Він поставив риторичне запитання, чому Україна не знищує вогневі точки противника сучасними засобами, які вона має.

"Бо сьогодні президент каже: "Потрібно перестати стріляти". І ми не стріляємо, і ми отримуємо все більше загиблих і поранених ", - констатував Жданов.

Він додав, що сучасні ударні безпілотники можуть допомогти ЗСУ провести "бліцкриг" та перемогти ворога, так само, як вони допомогли азербайджанцям у війні з вірменами (у 2020 році вона тривала 44 дні).

"Теоретично застосування Україною "карабахського сценарію" можливе, але практично сьогодні це малоймовірно ", - резюмував експерт.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Байрактар" - це всього лише епізод, Україні потрібні сотні безпілотників.