RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як домогтися компенсації за вимушений прогул через відсутність COVID-сертифікату: рада юриста

Нещодавно Кабмін прийняв постанову, згідно з яким з 8 листопада співробітників всіх професій, на яких вакцинація від коронавируса обов'язкове, усувають від роботи , якщо у них відсутній ковід-сертифікат. Причому усувають людей без збереження заробітної плати.

Відомий український адвокат Ростислав Кравець заявляє, що це є порушенням закону. У своєму особистому блозі на каналі в YouTube він пояснив , як захистити свої права людям, у яких утворилися вимушені прогули через відсутність COVID-сертифікатів.

Ви спокійно приходьте на свої робочі місця. Це стосується як державних службовців (безпосередньо вчителів, на яких це все поширюється), так і службовців місцевих органів влади.

Якщо вам надають відповідний наказ – підписуйтесь у ньому, що з ним не згодні, що ви плануєте його оскаржити в суді і що дії вашого керівництва підпадають під дію Кримінального Кодексу.

Надалі ви подаєте заяву, якщо ви її не подали, і отримуєте відповідно копію трудової книжки та довідку про зарплату за останні два місяці для того, щоб її можна було оскаржити.

Подавати позов можна або за місцем проживання, або за місцезнаходженням вашого підприємства. Якщо йдеться про держслужбовців, то треба подавати до окружних адміністративних судів. Усі інші подають до районних судів ”, - пояснив Ростислав Кравець.

Раніше ми вже повідомляли, що в Україні усувають від роботи нещеплених вчителів сотнями .