RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Це структура ФСБ: західні журналісти знайшли російський слід у тортурах бойовиків "Ізоляції"

В організації незаконної в'язниці "Ізоляція" в окупованому Донецьку, головного ката якої Дениса Куликовського днями затримали в Києві, проглядається слід ФСБ Росії.

Такого висновку дійшли розслідувачі видання Bellingcat, розповів в ефірі ток-шоу "Свобода Савіка Шустера" журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

За його словами, Bellingcat вдалося встановити російське громадянство трьох катів "Ізоляції" - "інспекторів" або "наглядачів". Керували катами саме російські спецслужби. При цьому РФ видала громадянство саме тим людям, які займалися тортурами.

"Це реально структура ФСБ, всі куратори ФСБ, які там були, намагалися себе захистити шляхом вигаданих осіб і прізвиськ, але ми змогли все ж таки через рік саме знайти справжніх кураторів. І зараз закінчуємо розслідування разом з нашими колегами з російського Insider та Радіо Свобода. Ми опублікуємо незабаром та назвемо імена цих кураторів", - пояснив Грозєв.

Також розслідувачі встановлюють, як начальник "Ізоляції" Куликовський опинився в Україні після того, як їздив з окупованих територій до Росії, і два роки уникав правосуддя.

Читайте також матеріал "Апострофа": Європі начхати на Україну, вони вислухали і пішли їсти далі - в'язень "Ізоляції" Станіслав Асєєв.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: