RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Роздавали службове житло: ЗМІ розповіли про скандал із першим заступником голови Тернопільської облпрокуратури Божком

Керівники обласної прокуратури Тернополя, включаючи прокурора Олександра Божка, "масово роздають службове житло. Квартири приватизують прокурори, які не мешкають у Тернополі або вже мають власну житлоплощу".

Про це пише "Голос" із посиланням на блогера Сергія Наумовича.

Божко разом із прокурором області Андрієм Миколайчуком та ще одним заступником Юрієм Табаком керують комісією з приватизації житла.

"У неї ввели лояльних до себе прокурорів, які під загрозою звільнення голосують як треба. Ось такими "колегіальними рішеннями" квартири стали масово переходити в приватні руки. І не молодим прокурорам із сім'ями та орендованими однушками, а материм та упакованим елітними хатами, авто та іншими атрибутами прокурорського життя. Деякі з них у Тернополі навіть не працюють", - пише Наумович.

Як зазначається, "квартиру отримав Євген Бугіра - прокурор відділу запобігання правопорушенням управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора". Він задекларував будинок у Львівській області, квартиру у Миколаєві, квартиру у Тернополі та землю в області.

"Житло приватизували начальник відділу обласної прокуратури Юрій Кнобель, який разом із дружиною володіє двома будинками, квартирою та 7 тис. кв метрів землі, та співробітниця облпрокуратури Ліля Гусак із будинком на 94 кв м", - наголошується в матеріалі.

Блогер нагадав, що службове житло — власність громади, яка за законом надається службовцям у тимчасове користування.

"Приватизація і тим більше тими, хто не має на це законного права через своє майнове становище, — розкрадання, кримінальний злочин. Схоже прокурор Божко нічим не кращий за інших і вирішив скористатися (посвідченням) для поліпшення власного матеріального становища. Робити це далеко від центру завжди зручніше", - додав Наумович.

Як пише видання, прокурор Божко "став відомим після конфлікту з Андрієм Портновим. Божко працював у Генпрокуратурі, де розслідував справу Портнова. Він намагався притягнути скандального юриста Януковича до відповідальності за можливе привласнення грошей київських вишів та позбавити його права займатися адвокатською діяльністю. Той публічно погрожував прокурору розправою. Вирок у справі досі не винесено, а прокурора Божка перевели на Тернопільщину".