RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У "розбірки" під Житомиром втягнули Цукерберга - йому направили повістку до суду: подробиці

У місті Коростень Житомирської області мер Овруча та місцевий активіст судяться через коментарі в Facebook. У суд викликали засновника цього соцмережі Марка Цукерберга, який нещодавно через масштабний збій у її роботі втратив за кілька годин 7 мільярдів доларів.

Про це розповідається у сюжеті "Україна Сьогодні".

До суду подав міський голова Овруча Іван Коруд, образившись на коментар активіста. Безрезультатна тяганина триває більше двох років, коментар уже неможливо знайти. Суд вирішив викликати творця соцмережі Марка Цукерберга та надіслати йому відповідну повістку.

"Як будь-яка особа він уповноважений і може, це його право надіслати представника. Позивач має право притягувати до відповідальності автора інформації, яка, на його думку, є хибною, а також власника сторінки, на якій ця інформація поширюється. У цьому випадку власником є Марк Цукерберг", – пояснила прес-секретар Коростенського міськрайонного суду Житомирської області Ілона Захарова.

Засідання, на яке викликали Цукерберга, призначене на 2 грудня і суд очікує побачити якщо не його самого, то хоча б його представника. Однак якщо цього не станеться, творцеві Facebook нічого не загрожує: справа продовжуватиметься без його участі.

Як писав "Апостроф", днями Марка Цукерберга з дружиною Присциллою Чан помітили біля каси в McDonald's.