RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

"Небесна канцелярія" піднесе українцям сюрприз: якою буде погода на вихідних

Останній вікенд листопада 2021 року запам'ятається українцям теплом і сильними дощами на частині країни. Як прогнозує Sinoptik.ua, нічні морози на кілька днів відступлять — лише у трьох регіонах температура впаде нижче за 0 °С.

Погодні гойдалки на вихідних

Після похолодання у будні, у вихідні встановиться комфортніша погода. Теплі повітряні маси з півдня та південного заходу у суботу, 27 листопада, піднімуть температуру повітря до +6–10 °С. Приємне тепло охопить Одесу, Херсон, Миколаїв , Дніпро та Запоріжжя. Там очікується до +11-14 ° С, тому можна планувати прогулянки всією сім'єю на природі.

Значно прохолодніше (до +5–7 °С) буде на Прикарпатті, Волині, Луганській і Донецькій областях. На сході країни можливі нічні заморозки до -1 °С. Майже всю територію України накриють дощі, хмари без опадів гулятимуть лише у Рівненській, Тернопільській областях, Буковині та Поділлі, а також Одещині.

У неділю, 28 листопада, опади будуть лише на Закарпатті та у західних областях, у Донецькій та Кіровоградській областях, а також на півдні. В Одесі, Миколаєві та Херсоні можливі грози — тож доведеться захопити парасольки, якщо хтось має намір вибратися на прогулянку. На решті території України буде сухо. "Небесна канцелярія" піднесе українцям сюрприз. Адже як на кінець листопада погода буде теплою — від +6–8 °С на заході до майже рекордних 13–14 °С тепла на півдні.

Погода на початок тижня

По закінченні вікенду погодна картина зміниться: стовпчики термометрів залишаться на колишніх позиціях, проте дощі накриють усю територію країни. За даними Sinoptik.ua, погода на початку тижня буде теплою (від +3 °С на заході та північному заході до 11–14 °С на півдні країни), а опади очікуються як вдень, так і вночі.

Народні прикмети на 27–28 листопада

27 листопада православні вшановують Пилипів день, або Куделицю, який передуватиме Різдвяному посту. Цього дня дослухалися каркання ворон: гучний пташиний гомін обіцяв швидку відлигу. А похмура погода цього дня свідчила про те, що зима буде теплою.

28 листопада відзначають Гур'їв день. Вважається, що зима вже вступає у свої права: "Гурій прикотив на рябій кобилі", - казали в народі. Тож якщо ви давно мріяли відвідати лазню, найближча неділя — вдалий момент. За переказами, тих, хто попариться 28 листопада, проблеми зі здоров'ям обминатимуть цілий рік.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що українців попередили про погодні "гойдалки" в найближчі дні - буде то дощ, то сніг.