RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Як "виписати" з квартири людину без її згоди: українцям дали поради

Стало відомо, як виписати з квартири людину, яка там прописана, але тривалий час не живе, без її бажання.

Про це повідомила сайту "Я і Закон", розповіла фахівець Бердянського місцевого центру надання БПД Вікторія Донцова.

Якщо ви хочете оформити житлову субсидію, у цьому випадку враховуються доходи всіх осіб, прописаних у квартирі або будинку. Тому вам можуть призначити житлові субсидії меншого розміру або взагалі відмовити у її призначенні.

Для того, щоб вирішити це питання потрібно зв'язатися з людиною, яка зареєстрована у вашому житловому приміщенні. Також для добровільного зняття з реєстрації достатньо звернутися до відповідного Центру надання адміністративних послуг або до фахівців сектору реєстрації місця проживання фізичних осіб при сільських (селищних) радах за місцезнаходженням будинку, де зареєстрована особа.

Важливо! Відповідно до законодавства, особі, яка знялася з реєстрації в одному місці, надається рівно 30 календарних днів на те, щоб зареєструватися за іншою адресою.

Якщо сусід не виходить із вами на зв'язок чи відмовляється зніматися з реєстрації?

Потрібно звернутися до суду з позовом про визнання особи, яка втратила право користування житловим приміщенням. Зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється на підставі судового рішення, що набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про визнання особи безвісно відсутнім або оголошення її померлою.

Для звернення до суду слід мати такі документи:

  • документи, що підтверджують, що позивач є власником житла (договір купівлі-продажу, договір дарування, свідоцтво про право на спадщину та інші);
  • довідка про склад сім'ї (її можна замовити в Центрі надання адміністративних послуг або в сільському (селищному) раді);
  • акт про фактично не проживання особи з підписами не менше двох сусідів.

Раніше "Апостроф" писав, що з 1 грудня в Україні збільшується єдиний соціальний внесок із 1320 гривень до 1430 гривень. Це ж стосується фізичних осіб-підприємців (так званих ФОП), які працюють на єдиному податку – вони також тепер мають щомісяця платити ЄСВ у сумі 1430 гривень.