RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Скільки коштуватиме українцю зимовий відпочинок за кордоном: ціни та умови

Традиційно в період новорічних свят багато українців їдуть до Карпат. Однак деякі вважають за краще провести ці дні на зарубіжних курортах.

За словами туроператорів, на ринку виник справжній ажіотаж, пише "Мінфін".

Відпочинок у готелях Туреччини взимку стартує від 300 євро на тиждень. Можна вибрати екскурсійні тури. Наприклад, тур із відвідуванням Стамбула, Памуккале, Каппадокії, на 7 ночей у готелі 4 зірки з вильотом із Києва на початку січня коштуватиме приблизно 30 тисяч гривень на двох.

Для в'їзду в країну потрібен сертифікат про вакцинацію, або документ про перенесену коронавірусну інфекцію, або негативний тест. На дітей до 12 років ці вимоги не поширюються – для них в'їзд вільний.

До Єгипту цього року масово полетіли російські туристи, тож пропозицій мало. У середині грудня тиждень там можна провести за ціною приблизно від 12,5 тисячі гривень за програмою "все включено". З 29 грудня ціна буде вже близько 19,6 тисячі гривень. Для в'їзду потрібен негативний результат тесту на коронавірус або довідку про вакцинацію (це має бути паперовий зразок).

Відпочинок в ОАЕ коштуватиме дорожче. Тур із вильотом на середину грудня або січень коштує приблизно 20 тисяч на 7 днів. На новорічні дати ціни стартують уже від 34,6 тисячі гривень.

Для в'їзду в країну, незалежно від наявності вакцинації, потрібно буде скласти тест ПЛР (не пізніше ніж за 72 години). Другий тест потрібно буде зробити після прильоту в аеропорту. Якщо він виявиться позитивним, на 10 днів потрібно буде піти на самоізоляцію власним коштом.

Популярні серед українців й поїздки на різдвяні канікули до Європи. Наприклад, тур до Німеччини на 5 днів у готелі 3 зірки з перельотом та проживанням коштуватиме від 300-350 євро на особу.

Франція - один із найдорожчих напрямків. Так, середній бюджет подорожі у святкові дати становитиме від тисячі євро на двох.

Для в'їзду практично у всі європейські країни необхідний сертифікат про вакцинацію, проте деякі вимагають ще й свіжого ПЛР-тесту. Ціни на автобусні тури до Угорщини стартують від 100-150 євро. На гірськолижний курорт Болгарії можна з'їздити за 250 євро.

Як розповів "Апостроф", популярний серед українських туристів Єгипет відкритий для наших співгромадян за умови наявності туристичної візи, яку можна придбати по прибутті за 25 доларів.