RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Під Офіс президента прийшли вимагати реальної боротьби з олігархами та відмови від співпраці з МВФ - фото з акції

Під Офісом президента проходить акція протесту з вимогою розпочати реальну деоолігархізацію та припинити співпрацю з МВФ. Приблизно 7-8 тисяч учасників акції прийшли на Банкову, спробувавши пройти під будівлю ОП, куди не пустили правоохоронці.

Про це пишуть"Українські новини".

Учасники акції заявляють, що "обурені поведінкою чинної влади, яка не виконала передвиборчих обіцянок, зокрема, не змогла забезпечити нову якість політики та гідне життя для кожного українця". Вони вважають, що за 2,5 роки Україна "під керівництвом Міжнародного валютного фонду остаточно потрапила до капкану олігархів".

"Регулярні кредитні позички щодня погіршують зовнішнє і внутрішнє політичне, соціальне, фінансове становище України, а рекомендації МВФ набувають формату відвертого шантажу. Диригування Міжнародного валютного фонду призводить до того, що Україна перетворилася на територію, яка змушена діяти тільки на користь внутрішнього і заявляють учасники акції", – цитують журналісти учасників акції.

Протестувальники вважають, що влада та особисто президент Зеленський проводять "антинародну політику".

"Жоден олігарх не відповів перед законом, жоден корупціонер не перебуває за ґратами, країна загрузла у боргах перед МВФ, військовий потенціал України стрімко наближається до нуля", - такими бачать результати роботи Зеленського та його співпраці з МВФ учасники акції, йдеться у матеріалі.

Мітингувальники висунули низку вимог до президента та влади загалом: запровадити мораторій на підвищення комунальних тарифів, припинити продаж стратегічно важливих об'єктів економіки, розкрити утримання кредитних угод з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями, які, на думку протестувальників, "являють пряму загрозу існуванню держави", згорнути економічні реформи, що просуваються МВФ, оскільки ті, на думку учасників акції, "перетворюють звичайних людей на жебраків". Йдеться про скасування ринку природного газу та електричної енергії з одночасним встановленням економічно обґрунтованих тарифів не лише на електроенергію та світло, а й на послуги таких монополістів як обленерго, облгази, Укрзалізниця тощо.

Як йдеться у матеріалі, це не перша подібна акція останнім часом: 16 грудня у Києві пройшов аналогічний мітинг, на якому приблизно 3 тисячі людей протестували проти співпраці України з МВФ. Мітингувальники тоді вийшли під Кабмін і Верхову Раду, заявляючи, що під тиском Фонду влада приймає антисоціальні закони, які "знищують робочі місця та мале підприємництво, роблять нестерпним життя незаможних та пенсіонерів".