Як українцям заощадити на новорічному меню: три поради

Наближається Новий рік і вже зараз українці активно біжать до магазинів за продуктами для новорічного столу.

"Апостроф" розповідає про те, як можна заощадити на новорічному меню.

Складіть список та розрахуйте порції

Ви повинні бути впевнені в кількості гостей, після чого потрібно скласти меню. Вже після цього ви будете розуміти список необхідних продуктів і чітко слідувати йому в магазинах. Не варто готувати надто багато, а порції краще розраховувати за кількістю людей, а не за вільним місцем на столі.

Слідкуйте за акціями

Перед новорічними святами часто можна зіткнутися з акційними продуктами. Експерти кажуть, що продукти, що довго зберігаються, можна купувати заздалегідь. Перед самим святом можна знайти знижки на алкоголь, делікатеси, ікру та солодощі. Головне – слідкувати за цінами на сайтах магазинів.

Виключайте зайве

Тут можна використовувати хитрість – вибирайте продукт, який можна використати у різних стравах. Наприклад, куряче філе можна приготувати як м'ясне до гарніру, також його можна додавати в салат олів'є замість ковбаси.

При скромному бюджеті обмежте себе одним видом ковбаси та сиру, а от сервірувати можна по-різному.

Також можна схитрувати і з овочами: беріть або свіжі, або поставте на стіл соління. А якщо у вас є домашні закрутки, то вибір є очевидним. Якщо за столом не буде дітей, то не поспішайте купувати солодощі – можна обійтися мандаринами.

Читайте : Як задобрити Тигра: 3 м'ясні страви на Новий рік, які принесуть удачу