RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Прогноз погоди на Новий рік: де чекати святкового настрою та засніжених краєвидів

Найближчої п'ятниці, 31 грудня, українцям варто залишитися вдома та зайнятися приготуваннями до новорічного свята, адже дощова зі снігом погода не сприятиме прогулянкам просто неба. Тож похід на ялинковий базар до Різдва чи продуктовий ринок краще перенести вже на січень 2022-го.

Погода на Новий рік

У західних областях 31 грудня пануватиме похмура погода. На Закарпатті стовпчики термометрів застигнуть у районі позначки близько 0 °С, дощ супроводжуватиметься мокрим снігом. На Галичині, Буковині та Волині опади будуть невеликими (вночі можливий дощ зі снігом). На вулиці буде незатишно, промозгло і вогко (близько 2-4 °С), тож шапки, шарфи та рукавички будуть не зайвими.

На півдні України на Новий рік встановиться легкий морозець (до -7 °С вночі та близько 0 °С вдень). Вночі, за даними Sinoptik.ua, серйозних опадів не буде, проте вдень можливий дощ зі снігом.

У східних областях розкид температур буде більшим: вночі до -10 °С і вдень до +5-6 °С. До обіду в Донецькій, Луганській, Харківській та Запорізькій областях має пройти сніжок – тож будуть і новорічний настрій, і засніжені краєвиди.

У північній частині країни та в Києві буде помірно морозно: вдень до -2-4 °С, а вночі стовпчики термометра опустяться до 8-9 "холодних" градусів. Сонця не буде видно, а хмари "розродяться" мокрим снігом, тому варто виявити обережність на дорогах.

У центральних областях вдень очікується близько 0 °С, місцями – вже "традиційний" дощ зі снігом. Вночі температура повітря опуститься до -3-6 °С, зате буде сухо.

Карпатські курорти 31 грудня опиняться під владою легкого морозцю (до -2 °С) та дрібного снігу з дощем. Погода на Драгобраті, у Славському та на Буковелі хоч і буде похмурою, це не завадить любителям активного відпочинку. Попереджаємо! На високогір'ї Львівської області та на сході Закарпатської області оголошено третій рівень сніголавинної небезпеки – на крутих схилах сніг тримається вкрай слабко.

Погода 1 січня

2022 рік стартує з "червоних" значень на градусниках переважної більшості регіонів України. На півдні, заході та в центрі країни температура підніметься до +4–7 °С. Якщо вам доведеться вибратися з дому 1 січня, варто захопити парасольку, адже опади можуть затягтися до кінця дня. На півночі та сході буде прохолодніше: там температура повітря утримається в районі 0 °С. Відчуття холоду, за даними Sinoptik.ua, додаватиме пронизливий вітер до 12 м/с і мокрий сніг. Тому або одягайтеся тепліше, або залишайтеся вдома з какао та цитрусовими.

Прикмети на 31 грудня

Якщо втомилися від похмурої погоди і чекаєте на сонце, зверніть увагу на вітер зі сходу – є прикмета, що 31 грудня, на день святого Модеста, він має принести потепління. А ще дослухайтеся, чи скрипить під ногами сніг: якщо звуку нема, скоро буде відлига. А якщо день видався морозним – готуйте санки та сніголіпи, бо йдуть снігопади та сильні хуртовини.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що на Новий рік українцям пообіцяли погодний сюрприз.