RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Українським пенсіонеркам дадуть компенсацію: хто її отримає

У Пенсійному фонді розповіли деталі пенсійних виплат жінкам 60-річного віку у 2022 році.

Нюанси уточнили у головному управлінні Пенсійного фонду в Чернівецькій області, пише molbuk.ua.

Зазначається, що десять років в країні тривало поступове підвищення пенсійного віку для жінок, а торік воно завершилося встановленням шістдесятирічного віку виходу на пенсію, тож тепер державою гарантовані компенсаційні виплати.

У 2022 році жінкам, народженим 1962 року, які мають страховий стаж щонайменше 29 років, призначається пенсія за віком. Встановлено щомісячне 9% підвищення зазначеної пенсії, однак за умови, що їм до цього не нараховували будь-яку іншу пенсію.

Видання пише, що обсяг щомісячного підвищення встановлено в межах максимального розміру пенсії (не перевищує 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність), а підвищення до пенсій вищевказаної категорії громадянок відбуватиметься автоматично під час опрацювання поданих ними заяв про призначення пенсійних виплат.

Також жінкам, народженим з 1 жовтня 1956 року до 31 грудня 1961 року, під час призначення пенсійної виплати за віком встановлено 2,5% доплати за кожні пів року більш пізнього виходу на пенсію, якщо до цього вони не одержували будь-яку іншу пенсію.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як зростатиме мінімальна зарплата в Україні у 2022 році.