RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Протести у Казахстані: силовики розпочали перевірки в Україні

Служба безпеки України розповіла про перевірки та спілкування з громадянами Казахстану в Україні, у зв'язку з заворушеннями в їхній країні.

Про це повідомляє сайт "Українська правда".

"СБУ в межах своїх повноважень вживає комплекс заходів, у тому числі й оперативних, для того, щоб ефективно захищати безпеку громадян України. Особливо враховуючи російський фактор та ймовірні провокації з боку РФ, які можуть дискредитувати нашу державу на міжнародній арені та нашкодити її інтересам", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що поки що ніхто з громадян Казахстану не затриманий. Проте на території України присутні особи, які незаконно перебувають у нашій країні.

"Підготовлено відповідні матеріали, які будуть передані до Державної міграційної служби", - додають у СБУ.

Також "УП" інсайдери зазначили, що Служба безпеки має інформацію про можливі провокації з боку російських спецслужб. Вони відзначають нібито Україна причетна до протестів у Казахстані.

Раніше "Апостроф" писав, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у п'ятницю, 7 січня, під час третього звернення до народу, від початку масових протестів у країні заявив, що віддав наказ про звільнення. на демонстрантів вбивати без попередження.