​Скільки продуктів українці викидають на звалище у свята: названо колосальну суму

Українці на новорічно-різдвяні свята відносять на смітник харчових продуктів на 470 млн - 1 млрд гривень. Більшість продуктів не є зіпсованими, а зайвими.

Такі підрахунки навів Центр управління відходами.

Встановлено, що у святкові дні люди купують більше, ніж потрібно для нормального споживання на 30%.

У Центрі дали низку порад українцям, як не купувати зайве та зменшити кількість харчових відходів:

  • перед походом у магазин необхідно скласти список продуктів;
  • потрібно продумати наперед, які готуватимуться страви;
  • зайві продукти треба розфасувати контейнерами;
  • зайву їжу можна перетворити на інші страви, додатково термічно обробивши.

У Центрі управління відходами зауважують, що кількість відходів на новорічні свята, зазвичай, зростає. Зокрема, у Британії та США на 25 – 30%. При цьому більшою частиною викинутого є абсолютно нормальна їжа, придатна до споживання.

Як писав раніше "Апостроф", на Різдво господині готують аж 12 пісних страв, у складі яких не буде молока, олії, сметани та яєць.