RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вода у річках підніметься до 2 метрів: рятувальники попередили про небезпеку підтоплень на заході України

У зв'язку з нестабільною погодою по всій Україні, зокрема на Заході країни, періодичними опадами та сніготаненням, у деяких водоймах Закарпаття відзначається підвищення рівня води.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

На сайті відмічається, що деякі річки досягнуть жовтого і помаранчевого рівня небезпеки.

Так, у суботу, 8 січня, унаслідок паводкової хвилі, рівень води у річках Закарпаття – Латориці і Тисі – буде підвищуватися:

  • на річці Латориця, яка протікає у місті Чоп, рівень води підніметься на 0,3-0,6 метра, передбачається утримання високого шару води на заплавi, можливе підтоплення автодороги с.Малі Геївцi - с.Тисянка (ІІ рівень небезпеки -помаранчевий);
  • на річці Тиса, яка також протікає у місті Чоп, рівень води підвищиться на 1,5-2 метри, можливий вихід води на заплаву (І рівень небезпеки - жовтий).

8-9 січня на річках басейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) можливе відновлення підйому рівня води на 0,1-0,5 метрів від показників зафіксованих 5 січня, можливий початковий вихід води на заплаву. На річці Західний Буг, що протікає біля міста Кам'янка-Бузька, продовжиться подальше затоплення заплави (І рівень небезпеки - жовтий).

8-10 сiчня на рiчках басейну Прип’яті продовжиться пiдйом рiвнiв води на 0,1-0,3 метра над рiвнями, зафіксованими 06 сiчня. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву на рiчцi Горинь,з подальшим затопленням заплави (І рівень небезпеки - жовтий).

Раніше ми писали на Прикарпатті при зіткненні двох авто загинуло 5-місячне немовля.