RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Що робити, якщо таксист – хам та неадекват: українцям дали поради

Оскільки місто постійно розвивається (принаймні, обласні центри), зростає попит на послуги таксі. Ця сфера зараз переживає справжній "бум" розвитку. Але це призводить до деяких проблем та навіть небезпек. Справа в тому, що в загальній масі серед таксистів з'являються сумнівні особистості.

Портал Bigmir АВТО дав поради українцям, як правильно поводитися, якщо ви потрапили в машину до нахабного, неадекватного і потенційно небезпечного таксиста.

Що робити, якщо таксист неадекватно поводиться

Спочатку вам потрібно зрозуміти, як цей таксист працює. Якщо у нього є ліцензія від пристойної компанії, то ви можете сміливо поскаржитися на нього в цю компанію. Взагалі такі таксисти зазвичай поводяться нормально, тому що дуже дорожать своїм місцем у компанії.

На жаль, найчастіше таксисти працюють через компанії-посередники без жодної ліцензії. А робота без ліцензії означає, що на них майже немає законних важелів тиску. У такому разі пасажир може або поскаржитися до компанії-посередника або диспетчеру.

При цьому якщо ви бачите, що нормальний діалог з таксистом неможливий, то найкраще просто закінчити розмову, і провести поїздку в мовчанні. Якщо ж і це не допомогло, і ситуація продовжує розпалюватися, то потрібно буде надіслати родичам або друзям зовнішні дані про автомобіль: марку, колір, модель, номер автомобіля, якщо запам'ятали.

Якщо таксист починає вам грубити чи загрожувати, то насамперед потрібно попросити його зупинити автомобіль. У разі відмови – дзвоніть у поліцію. Зазвичай навіть самого виду, що ви маєте намір викликати правоохоронців, достатньо, щоб людина заспокоїлася.

Якщо таксист не реагує на ваші прохання і блокує двері, то потрібно підготуватися до самооборони, а також спробувати вибратися з авто при першій можливості. Так, якщо двері заблоковані, ззаду завжди є маленька ручка або язичок, які розблоковують двері. Після того, як двері будуть розблоковані, при першій зупинці авто потрібно вибратися з салону і бігти за допомогою.

Раніше ми також публікували 9 порад, як не стати жертвою вуличних грабіжників.