RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Заступник голови СБУ Володимир Горбенко та його родина володіють майном на 1 млн доларів - фото та відео

Родина Володимира Горбенка, який є заступником голови Служби безпеки України Івана Баканова, має майна на більше ніж один мільйон доларів. Йдеться про дорогі автомобілі та об'єкти нерухомості.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Bihus.Info.

Свій кар’єрний шлях Горбенко розпочав у Службі безпеки у 1994 році. З 2012-го залишив службу та перейшов у сферу безпеки приватного сектору, працював у відділі безпеки держкомпанії “Укрзалізниця”. А в листопаді 2019 року його призначили заступником голови СБУ.

У 2021 році Нацагенція з протидії корупції у декларації Горбенка знайшла недостовірну інформацію - була умовчана вартість двох будинків, двох земельних ділянок та автомобіля. Загалом НАЗК не виявило порушень, однак даною особою зацікавились журналісти.

Об'єкти нерухомості, що є власністю Горбенка та його родини:

  • будинок у с. Погреби Броварського району Київської області (вартість разом із земельною ділянкою - близько 400 тисяч доларів). За документами ділянка - подарунок від мами у 2011 році, а будинок збудували у 2020-му. У коментарі журналістам назвав подарунок майбутнім спадком, а будинок будували разом з матір'ю.
  • квартира пл. в 60 кв. м. у центрі Києва (вул. Заньковецька біля урядового кварталу). Такі квартири коштують від 200 тисяч доларів. Квартира належить матері посадовця.
  • два паркомісця у житловому комплексі на Лівобережжі Києва. Теж - власність матері.
  • будинок у приватному секторі біля Києва. Власниця - дружина Вікторія з 2011 року, а будинок побудували у 2020-му. Вартість - від 250 тис. доларів.
  • квартира в елітному комплексі в Одесі, власність сина Горбенка, Євгена, вартістю - від 100 тисяч доларів.

Окрім нерухомості, родина Горбенків володіє автомобільним парком загальною вартістю 150 тисяч доларів. Найдорожча машина - Toyota Land Cruiser 2020 року (зараз коштує приблизно 50 тис. доларів). Авто зареєстроване на матір.

Журналісти висловлюють сумнів, що доходи Горбенка дозволяють родині володіти таким списком нерухомості. Зокрема, дохід матері, яка 30 років є ФОПом, що торгує одягом і взуттям, становить 6,5 млн грн (за весь час).



Його дружина, яка працює у державному «Укрексімбанку», за 2020 рік отримала 263 тис. грн зарплатні. Вона також співвласниця компанії з оптової торгівлі напоями, проте жодних доходів з цього не задекларовано.

Син Євген інвестував у квартиру у 2017 році на стадії будівництва ЖК. Тоді він навчався в університеті та працював оператором колл-центру, відомо з відкритих джерел.

Горбенко повідомляв, що заощадив кошти, коли працював у приватному секторі з 2012 року до середини 2019 року. Того ж року задекларував дохід від роботи у приватній фірмі - 50 тис. грн.

Як писав раніше "Апостроф", за сім років антикорупційної боротьби скандалів було більше, ніж результату.