RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Ще одне місто України переводить школярів на "дистанційку"

У Сумах з понеділка, 24 січня, учні старших класів перейдуть на дистанційне навчання задля недопущення поширення коронавірусу.

Таке рішення ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба мерії Сум.

Як повідомляється, у місті суттєво збільшилась кількість хворих на COVID-19 учнів та працівників закладів загальної середньої освіти.

Згідно з рішенням комісії, дистанційна форма навчання запроваджується для учнів 5–11-х класів і вихованців закладів позашкільної освіти з 24 січня до 4 лютого.

Водночас працюватимуть заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади освіти, 1–4 класи закладів загальної середньої освіти, працівники яких мають документи, що підтверджують отримання повного курсу вакцинації.

Закладам спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю – закладам фізичної культури та спорту дозволено працювати тільки для учнів-учасників заходів, що внесені в Єдиний календарний план фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на поточний рік, затверджених наказом Мінмолоді та спорту від 21.12.2021 р.

Ті заклади, яким дозволено працювати, мають неухильно виконувати затверджені раніше протиепідемічні заходи, наголошується у повідомленні.

Рішення комісії щодо запровадження дистанційної форми навчання для вищевказаних класів діятиме впродовж двох тижнів, щодо інших категорій здобувачів освіти – до наступного засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбудеться 28 січня. У разі погіршення епідситуації - його проведуть позачергово.

Як писав "Апостроф", з 24 січня у Львові усі учні 5-11 класів перейдуть на дистанційне навчання протягом двох тижня.