RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Націоналісти провели у Києві масштабний вишкіл з підготовки населення до війни

"Не панікуй! Готуйся!" - під таким гаслом у Києві, а згодом і в обласних центрах, представники Національного Корпусу починають масштабні навчання цивільного населення базовим знанням виживання і оборони в умовах війни, на які може прийти будь-який патріот. Інструктаж на них проводять ветерани російсько-української війни.

На території заводу "Атек" у столиці, за ініціативи лідера Національного Корпусу Андрія Білецького і Громадського штабу оборони, відбувся перший вишкіл в рамках кампанії "Не панікуй! Готуйся!". Бажаючих виявилося понад 300 людей, що з’явилися на захід щоб освоїти запропоновані навички: поводженню під час обстрілу і бойових дій у місті, азам поводження зі зброєю, елементарним навичкам тактичної медицини, відпрацювання ведення бою в умовах міста тощо. Тренування проводили професійні інструктори, які самі є учасниками війни з Росією.

За словами організаторів, вишкіл є початком старту всеукраїнської кампанії "Не панікуй! Готуйся!", і подібні тренування проведуть у різних обласних центрах і містах для підготовки цивільного населення і консолідації перед погрозами Росії.

Подібні ініціативи Національний Корпус розпочав минулого року, створивши Штаби оборони по всій країні з метою координації зусиль патріотичних сил і підготовки населення країни до захисту суверенітету.