RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Українцям з інвалідністю виплатять серйозні суми: кому та скільки дадуть

В Україні збираються виплачувати гроші людям з інвалідністю – це відбуватиметься під егідою Міністерства соціальної політики.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За словами очільниці міністерства, Марини Лазебної, у відомстві взяли до уваги успішну реалізацію пілотного проекту "Рука допомоги" у трьох областях – Львівській, Харківській та Полтавській. Механізм стимулу до зайняття підприємницької діяльності вирішили поширити і на людей з інвалідністю.

Цим людям буде запропоновано безпроцентну поворотну фінансову допомогу для створення та розвитку власної справи терміном на три роки - сума становитиме до 100 тисяч гривень. При цьому при поверненні допомоги враховуватимуть сплачені протягом цього періоду податки та соціальні внески.

Крім того, цю фінансову допомогу можна не повертати, якщо учасник проекту при створенні свого бізнесу зуміє протягом року влаштувати на роботу двох таких самих людей з інвалідністю.

Проект пропонується провести у період з 1 квітня 2022 року по 1 квітня 2024 року у таких областях України: Київській, Луганській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій.

Раніше ми повідомляли, що в Україні в 2022 році заплановано п'ять підвищень пенсійних виплат, два з яких торкнуться великої кількості пільговиків.