RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Почувався непотрібним: Рябчук розповів про порядки в роті перед бійнею

Артемій Рябчук, дніпровський стрілець, розповів свою версію причини, по якій він розстріляв на заводі "Південмаш" п'ятьох людей, а ще п'ятьох поранив. Під час допиту виявилось, що хлопець був обурений на несправедливість.

Про це йшлося в сюжеті ТСН.

"Мріяв про службу, але не таку", - пояснює Рябчук, який за власним бажанням пішов на строкову службу, прагнувши бути спецназівцем.

За словами Артемія, курс молодого бійця йому сподобався, однак, коли потрапив до частини Нацгвардії у Дніпрі, реальність виявилася не такою, як того очікував.

Ситуація загострилася в січні: він втрутився у сварку двох військових, розняв їх та доповів про інцидент командиру.

"Не встиг дійти до начальника варти, як мені почали кричати у спину про те, що у них не люблять "вкиднів". Зі мною перестали спілкуватись навіть ті, з ким ми нормально контактували. Я відчував себе непотрібним у нашій роті", - розповідає Артемій Рябчук.

Слідчий із відділу ДБР Андрій Саляк підтверджує ці слова. Він говорить, що після інциденту хлопця почали обзивати "вкиднем".

"І це дуже його психологічно вразило у негативному плані", – додає слідчий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Державне бюро розслідувань України розглядає три версії розстрілу бійцем Нацгвардії Артемієм Рябчуком своїх товаришів по службі на "Південмаші" у Дніпрі.