RU  UA  EN

Понеділок, 21 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

21 жовтня

Всі новини

Ще одна популярна у заробітчан країна знімає обмеження: які документи потрібні

Чехія, слідом за Словаччиною, спростила правила в'їзду на свою територію з 1 березня поточного року.

Про це повідомляє Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

З 1 березня у Чеській Республіці з усіх обмежувальних заходів діятиме лише вимога носити маску у громадському місці. У четвер, 10 лютого, уряд країни скасував вимогу про обов'язкову перевірку наявності COVID-сертифікатів у відвідувачів закладів громадського харчування, сфери послуг та інших громадських місць.

Громадянам України дозволено в'їзд до Чехії, якщо на руках є сертифікат про вакцинацію одним із визнаних ВООЗ препаратів та за умови, що після вакцинації другою дозою пройшло не менше 14 днів. Підтвердити факт вакцинації може наявність українського міжнародного COVID-сертифіката з QR-кодом, оформленого в мобільному додатку "ДІЯ", його паперового аналога (також з QR-кодом) або сертифіката, виданого в одній із країн-членів Європейського Союзу.

Також до Чехії дозволено в'їзд громадянам України, які мають візу, або дозвіл на проживання в країні. Перед в'їздом до Чехії всім іноземцям необхідно обов'язково заповнити в'їзний формуляр.

Раніше "Апостроф" інформував про те, що в популярній серед українських заробітчан країні, у Чехії, скасують карантинні обмеження для невакцинованих осіб.