Їх відчувають 90% пацієнтів: медики назвали два симптоми раку кишечника

Британські медики назвали два основні симптоми раку кишечника у людини – їх відчувають понад 90% людей.

Про це повідомляє express.co.uk.

За даними дослідження, проведеного організацією Cancer Research UK, рак кишечника може набувати різних форм, які можуть виникнути в результаті швидкого поширення пошкоджених клітин.

Зазначається, що за даними вчених, понад 90% людей із раком кишечника мають одну з наступних комбінацій симптомів, що впливають на їхній кишечник. Люди можуть відчувати втому, відсутність апетиту та зниження енергії. Як правило, рак виникає у товстій та прямій кишці, але не викликає явних симптомів на початкових стадіях.

У той же час, раннє виявлення хвороби може відіграти вирішальну роль при подальшому лікуванні - детальніше про стадії захворювання можна дізнатися після консультації з лікарем, який має відповідну кваліфікацію. Також медики радять уникати деяких продуктів, таких, як оброблені та копчені страви, оскільки вони містять шкідливі хімічні речовини.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські лікарі звільняються через неправильну державну політику щодо роботи з пацієнтами, які хворіють на коронавірус.

Ми також повідомляли, що у 2022 році українці, як і раніше, зможуть безкоштовно отримувати вакцину проти коронавірусу - у цей же час медичним установам платитимуть за щеплення.