RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як заборгованість із квартплати впливає на субсидію: пояснення Кабміну

У Міністерстві соціальної політики запевняють, що заборгованість із оплати комунальних послуг не є перепоною для отримання житлової субсидії. Існують певні нюанси в оформленні держдопомоги із боргами за квартплатою.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на пресслужбу Мінсоцполітики.

Так, для недопущення зростання заборгованості доцільно звернутися за державною підтримкою та оформити субсидію.

У відомстві зазначають, що тим українцям, які не можуть платити за житлово-комунальні послуги, надається право на допомогу через програму житлових субсидій. Її можна оформити не тільки перед початком опалювального періоду, а в будь-коли. За наявності боргу субсидію призначають після укладення з надавачем послуги договору реструктуризації заборгованості. За його умовами, передбачається оплата боргу частинами з урахуванням соціального статусу та доходів боржника.

Для призначення житлової субсидії потрібно звернутися у виконавчий орган територіальної громади, в центр надання адмінпослуг. Це можна зробити поштою, через Єдиний державний веб-портал е-послуг.

Як зазначають у Мінсоцполітики, чим раніше людина звернеться, тим швидше призначать держдопомогу. Тому радять не зволікати.

"На сьогодні середній розмір субсидії становить близько 1700 гривень на місяць, але залежно від складу домогосподарства і умов проживання може становити й кілька тисяч гривень на місяць, що є суттєвою підтримкою конкретної сім’ї", - наголошують у Міністерстві.

Як писав "Апостроф", у минулий опалювальний сезон більше за 3 млн домогосподарств отримували житлові субсидії, з них 2-3% декларували недостовірну інформацію.